Log på Registrer

Log ind til din konto

Brugernavn *
Adgangskode *
Husk mig

Opret en konto

Felter markeret med (*) skal udfyldes.
Navn *
Brugernavn *
Adgangskode *
Bekræft adgangskode *
E-mail *
Bekærft e-mail *
Captcha *
Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: AMKs syn på sporsituationen

AMKs syn på sporsituationen 1 år 5 måneder siden #47831

  • jkjaer
  • jkjaer's profilbillede
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Indlæg: 656
  • Modtagne Tak: 66
  • Karma: 58
Kære klubkammerat,

Onsdag d. 27/11 afholdte vi i AMK et informations- og debatmøde omkring Fredningsnævnets afslag af Aalborg Kommunes planer for MTB-sporene i de fredede områder ved Poulstrup Sø og i Lundby Bakker. Som en opsamling på dette møde lovede vi, i bestyrelsen, at formulere AMKs ståsted i forhold til sagen, og dette er formålet med nærværende tekst.

De fleste af os kan nok blive enige om, at alle taber ved afgørelsen. MTB-rytterne mister nogle af de afmærkede og vedligeholdte MTB-spor, de øvrige brugere af skoven har sværere ved at forudsige, hvor de møder en cyklist, og diverse stier, der ikke er bygget til MTB-kørsel, bliver slidt mere. Fredningsnævnet har fået forelagt alle disse argumenter, men har alligevel afslået Aalborg Kommunes ansøgning, da Fredningsnævnet alene forholder sig til, om byggede MTB-spor er forenelig med fredningernes formål. Det har de altså vurderet, at det ikke er, og ovenstående pragmatiske argumenter ændrer ikke noget i forhold til dette, hvilket også blev understreget af Aalborg Kommunes og DGIs repræsentanter på mødet d. 27/11.

Selvom MTB-ryttere fuldt lovligt kan køre på alle de stier, hvor det er muligt at cykle, tror vi i AMK på, at det tjener alles interesse at opdele skovens brugergrupper. Derfor opfordrer vi til, at MTB-ryttere bruger de sædvanligt anviste MTB-spor, når de henter sundhed og glæde i skoven. Vi opfordrer også til, at man stadig sænker farten, finder det store smil frem og hilser pænt, når man møder skovens andre gæster.

Selvom det i princippet er muligt for AMK at anke sagen, er det som udgangspunkt ikke noget, vi vil gøre på egen hånd. I stedet vil vi bruge vores tid og kræfter på at hjælpe Aalborg Kommune, DGI og Aalborg Trailbuilders, der alle er i gang med at analysere og/eller anke afgørelsen. Ud over at bidrage med vores ekspertviden, kunne sådan en hjælp også bestå i en støtteerklæring, der vedlægges en anke.

Vi håber på, at du som AMK-medlem vil bakke op om ovenstående budskab, leve op til det og hjælpe med at sprede det. Selvom vi alle er frustrerede lige nu, er det vigtigt at understrege, at Aalborg Kommune er helt med på, at vi har mistet en stor og vigtig del af vores idrætsanlæg, og at de har fuld fokus på at få kigget på nogle nye ‘faciliteter’ til os.

Mvh. bestyrelsen
Sidste redigering: 1 år 5 måneder siden af jkjaer.
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: Morten, Martin_MX, Kaj_K, Nicolai K.L, Clausn, PeterJ, Jan Germann, janne
Tid til at oprette siden: 0.067 sekunder