Log på Registrer

Log ind til din konto

Brugernavn *
Adgangskode *
Husk mig

Opret en konto

Felter markeret med (*) skal udfyldes.
Navn *
Brugernavn *
Adgangskode *
Bekræft adgangskode *
E-mail *
Bekærft e-mail *
Captcha *

SRAMliga #4, Kolding – Nordisk Mesterskab

I går og lørdag var Cycling Nord velrepræsenteret i årets Nordiske Mesterskaber i XCO på dansk jord, nærmere bestemt Kolding. Her følger en gennemgang af resultaterne, og en løbsberetning fra en mudret, men helt i gennem fed MTB-weekend i det sønderjyske.

Om lørdagen var klubbens svar på Wozniacki-søskendeparret, Sofie og Gustav i ilden. Sofie som netop er hjemvendt fra Østrig med et flot resultat ved ungdoms-EM, sluttede på fjerdepladsen, med godt to minutter op til nummer tre. Sofie er stadig førsteårs-U16P, så der er masser af podiepladser i vente fra hende de næste par år. Hendes bror Gustav var også flyvende, og snuppede tredjepladsen i U11, blot ét minut og tre sekunder efter vinderen Mads Landbo fra Holte Mountainbike Klub. Han skal se sig over skulderen i den nærmeste fremtid.

Så når vi til søndag og den første start i Herre C, hvor Martin Søndergaard efterhånden er kommet helt ovenpå, efter en hårbred flænge terroriserede hans Epic til Internik-træning for nyligt (er det stadig for tidligt, Martin?). Det er Martins første sæson som licensrytter, men det kunne ikke ses på hans kørsel, som indbragte ham en 12. plads på dagen, hvilket også er hans bedste resultat indtil videre.

Vi springer Herre B over, da den indeholder et fyldigt løbsresumé, og går direkte videre til Cycling Nords kvindelige kombatanter, Maj Thomsen og Sanne Svendsen i Dame Elite. Maj vandt for to uger siden sølv til DM i XCM i Slettestrand, hvorfor forventningerne var sat til mere metal. Delegationsleder Sanne sluttede på syvendepladsen, efter to timer og ti minutters slid i det koldingensiske mudder, mens Medalje-Maj fordoblede sin samling med en bronzemedalje, og en fjerdeplads i løbet.

14911779780 15b13935a1 b

Maj med brillearmene udenpå hjelmestropperne - Sådan, Maj!

 

Så nåede vi til Herre B og H40. H40 med Tyge ”Tygeminator” Rasmussen, og Herre B med ikke mindre end fem Cycling Nord-ryttere. Med til start var Per Gade, Emil Berg, Jesper Kjær Nielsen, Nicolai Rosenkilde og forhåndsfavoritten over dem alle, Anders Riis Jensen (Læs uddrag af udtalelse til TV2). Som en joker havde vi medbragt Rasmus Winter Kristensen fra MTB Frederikshavn.

På kontroversiel vis blev Nicolai seedet foran alle sine holdkammerater, og havde dermed en stor fordel. Med da starten var gået var Per, Anders og Jesper hurtigt forbi den sagesløse ex-Frederikshavner. Han slap dog ikke taget i sine holdkammerater, men måtte desværre få kilometer inde på første omgang stå af cyklen for at spænde et løsslået baghjul fast. Det kostede minutter, og løbet synes kørt.

Oppe foran var Per, Jesper, Anders og Emil i færd med at æde sig frem i feltet. Nicolai var på Pacman-mode og begyndte at spise de bagerste B- og H40-ryttere. På de mudrede singletrack-sektioner synes Conway’en at trænge hurtigere i gennem end konkurrenterne, men der var stadig langt op. Efter tre af de fire omgange begyndte det dog at lysne og flere B-ryttere dukkede op i horisonten. Heriblandt Emil og Jesper. Der var trængsel på sidste omgang ved feed zonen, hvor både Emil, Jesper og Nicolai tabte lidt tid, da langechefen Martin WH begyndte at udvise stresssymptomer. Det førte også efterfølgende til et mindre håndgemæng.

På toppen af asfaltbakken var der igen visuel kontakt mellem Nicolai og Emil/Jesper-tandemen, og kort tid efter slap Nicolai forbi Jesper, der måtte tilse et kontaktlinse-relateret uheld. Så var jagten på Hr. Berg sat ind, og efter en særdeles mudret nedkørsel omkring halvvejs inde på omgangen var der kontakt. Emil havde lugtet lunten, og forsøgte at sætte Nicolai med sine velkendte klatreegenskaber på de to efterfølgende bakker. På stigningen inden de sidste to nedkørsler fik de kontakt med Søren Rasmussen fra FriBike Shop Viborg. Inden nedkørslerne satte sig Nicolai sig forrest i denne trio, og fik skabt sig et hul inden den sidste opkørsel til målområdet. Emil kunne ikke svare igen, men Søren kom op og henviste Nicolai til 20. pladsen i en spurt med mælkesyre til op over øreflipperne. Kort tid efter kom først Emil og senere Jesper i mål.

Per endte på løbets 12. plads med omtrent halvandet minuts forspring til Anders på 16. pladsen. Nicolai kom ind knap to minutter efter på 20. pladsen, som beskrevet ovenfor, mens Emil blev nummer 21 og Jesper nummer 22. Rasmus Winther Kristensen tog en flot 9. plads.

I H40 var Tyge som sædvanligt med helt fremme. Dog måtte han slippe Thomas Nørup og Henrik Andersen, og ”nøjes” med tredjepladsen, og nogle lækre sæbeprodukter som belønning.

14911771860 0d1b6c6eea b

Her ville vi have bragt et billede af Per Gade, men hans ukorrekte strømpelængde, kunne ikke retfærdiggøre det valg.

 

Vi glemte vist helt Herre Elite-starten, hvor Martin Weiss Hansen stod for klubbens eneste DNF, da han stod af efter to omgange. Martin havde efter eget udsagn ikke noget at skyde med, men hans solskinsprinsessegen lyder som en mere plausibel årsag. Martin udtalte dog efterfølgende at det bestemt ikke har været hans bedste sæson, og at han som sit store mål i 2015, vil slutte på podiet i et af licensløbene. Kom igen, Martin, du kører jo skide hurtigt!