Log på Registrer

Log ind til din konto

Brugernavn *
Adgangskode *
Husk mig

Opret en konto

Felter markeret med (*) skal udfyldes.
Navn *
Brugernavn *
Adgangskode *
Bekræft adgangskode *
E-mail *
Bekærft e-mail *
Captcha *

GULD, SØLV OG MASSER AF FLOTTE UNGDOMSPRÆSTATIONER VED DM I SILKEBORG

Af: Nicolai Rosenkilde | Foto: Mikael Bech

Gik I glip af gårsdagens ungdomspræstationer af Aalborg Mountainbikeklubs Dreamteam følger her et lille referat.

U13
Første rytter til start var Gustav Heby Pedersen i U13. Gustav vandt for få uger siden sit første SRAMliga-løb i Varde, og der var derfor lagt op til en spændende kamp om de allerførste pladser. Gustav starter flot og kører væk sammen med sin rival Mads Landbo allerede på første omgang, hvor de har et stort hul på rutens hårdeste stigning, 'Muren'. Gustav trækker Landbo rundt på de to omgange, men på anden passage af Muren angriber Mads Landbo og Gustav har ikke det, der skal til for at sidde med. Han holder dog dampen oppe og kører i mål på en sikker andenplads og hjem til sin første DM-medalje. Gustav kommer i mål 46 sekunder efter Mads Landbo.

U17
Næste start var den mest velrepræsenterede af AMK. Mads Weiss Nielsen havde de største forventninger efter en flot 4. plads i åbningslicensløbet i Kolding og flere top-10'er i de følgende SRAMliga-afdelinger. Alfred Thoft Christiansen har også været godt kørende, mens Kristian Paarup lavede sit bedste U17-resultat i SRAMliga-regi i Varde få uger inden.

Mads og Alfred kommer bedst fra start og ligger nummer 8 og 9 på første af i alt fire passager af 'Muren'. Desværre for Mads må han en tur i jorden og derefter stoppe i tech-zonen for at få rettet sit styr. I mens har Alfred diamanter i benene og kører sig op på syvendepladsen ikke langt efter Simon Bak og Jonas Østergaard, der ligger lige foran. Mads kommer rundt efter første omgang på 16. pladsen og har en stor opgave foran sig. Kristian er ligeledes med i top-20.

For Mads gælder det om ikke at gå i panik og spole konkurrenterne stille og roligt ind, hvilket han opfordres til fra sekundanter på ruten. Alfred taber lidt tid til de forankørende, men har stadig stort overskud, da han bliver bedt om at spare lidt kræfter til sidste omgang.

- Jeg har masser af kræfter, svarer han tilbage.

Kristian ligger sammen med en lille gruppe og ligger hele tiden på omkring 17.-18. pladsen. Han er stærk når det går opad og kan flere gange lukke hullet til sine konkurrenter på 'Muren'. Som førsteårs U17'er tager han en rigtig flot 17. plads.

Mads viser moden kørsel og får lige så langsomt spolet konkurrenterne ind igen. Efter anden omgang er han oppe på 11. pladsen og på tredje passage af 'Muren' er han nu nærmeste forfølger til Alfred. Han dog over et minut at lukke.

Det bliver en jagt på sidste omgang og Alfred er noget presset på sidste passage af 'Muren', som bare skal overstås. Mads vinder ind på ham, men hullet er tilsyneladende for stort. Alfred holder hjem til en flot 7. plads. Uden sammenligning hans flotteste resultat til dato. Mads tager lidt slukøret til takke med 8. pladsen, men han kan være rigtig stolt over sin præstation efter en problemhærget start.

U17 PIGE
Sofie Heby Pedersen stillede til start i U17 Pige med en DM-titel fra sidste år i bagagen. Hun havde døjet en del med sin arm i foråret og måtte også melde afbud til SRAMliga-afdelingen i Næstved for at fokusere på restitution og at blive klar til DM. Hendes største konkurrent skulle endnu engang blive U15-europamester Mie Saabye fra Gl. Rye MTB.

Sofie viste dog hurtigt, hvor skabet skulle stå. På den første af de i alt tre passager af 'Muren' åbnede hun hul til Mie. Ikke nok med det kørte hun også fra U19-rytteren Caroline Bohé, som i sidste måned vandt EM-bronze i Sverige.

Der var ganske enkelt klasseforskel denne dag i Silkeborgs Nordskov og Sofie kørte sejren og sin anden DM-sejr på stribe sikkert hjem efter et lille styrt, hvor hun kom i karambolage med en damerytter i den ene feed/tech-zone. Hun holdt dog ikke Bohé bag sig, som kom forbi på tredje tur op ad 'Muren' og tog en sikker sejr i U19. Anden DM-guld i streg for Sofie.

U19
Efter en flot præstation i Varde var Kasper Kragbæk Kristensen klar til at give den gas ved sit første DM som juniorrytter. I Varde sluttede han som 9'er og han havde derfor håbet på at køre i top-10 ved DM.

Efter en fin start, hvor Kasper ligger nummer 11 på første nedkørsel må han se sig passeret af en fire-fem ryttere på første passage af Muren. Kasper er ikke den stærkeste starter, men han kan holde tempoet højt gennem hele løbet, og den taktik benyttede han sig af.

Hurtigt var han igen oppe på tolvtepladsen, og på sidste omgang satte han en stor slutspurt ind. Hans omgangstid på sidste omgang var den 9. hurtigste og i en højdramatisk jagt på 10. pladsen manglede han blot 8 sekunder for at køre sig i den forjættede top-10. En 11. plads som førsteårs U19-rytter er dog et rigtigt flot resultat.

Guld, sølv og flotte præstationer. Vi har gang i noget rigtig godt på ungdomsfronten.